Dephormation

Up Medlemmar Ålderrådet Ultima Thule Dephormation

Denna sida uppdaterades 2014-06-23

Dephaektföreningen lanserade i begynnelsen en egen tidning som snabbt fick stor spridning. Detta var en naturligt följd efter att ha blivit utkastade från tidningen KårsOrdets domäner. 

Den nya avisan, Dephormation, fick sitt namn av allas vår Hubert (liksom tvillingdetektivernas kusin även känd som "Somarn´65" - lång och torr). Dehormation hade även använts till den första långphilmen som Dephaektarna lät spela in i samband med den tekniska högskolans 10-års jubiliéum våren 1982.

Trots denna tidskrifts korta karriär såg många oförglömliga artiklar dagens ljus. Dessa t ex:

"Vid ett av de fåtaliga besöken i den ganska stora staden Göteborg, råka de vi besöka en skolinrättning som kallades för Chalmers och vid ett upptittande på deras väggar fick vi plötsligt syn på något som fick blodet i våra Norrbottniska ådror att sakteliga börja sjuda till kokande vrede. En stor skylt hemmanhörande vid Polcirkeln, sågs skymmande hänga illa placerad i något som kunde liknas vid en imponerande samling av åtråvärda informationstavlor i plåt. Vi erövrade naturligtvis den här biten tillbaks och på bilden som är till höger kan Ni se de tappra just innan uppskruvandet. Vi uppmuntrar alla försök i liknande riktning!"

"Dephaektföreningen har så äntligen funnit en värdig ersättare till den gångne herr Carl Kesselmark. Den icke hel obekante Pontus Grebacken har så lyckats beveka de extremt kritiska medlemmarna i egotripparnas paradis och kan alltså numera räkna sig som en äkta Dephaektist. Pontus har på ett ypperligt sätt visat god studentikos anda, han drar sig inte för att synas och försöker på bästa sätt att hålla sig i förgrunden. Hanses stämma klingar allt som oftast och utan pardon gör han klart vilken som har rätten på sin sida.

Den militära bakgrunden är dessutom ett stort plustecken i kanten, vår ideologi "antingen eller" håller fortfarande. Han har ett hår som sig bör och även där kan vi peka på den ovanstående frasen, eller hur Conny?

Pontus har under det senaste halvåret på ett flagrant sätt liksom växt in i denna roll och vem har väl inte sett hans bravader i någon av de philmer som Deph spelat in under nämnda tidsperiod. Han har funnit sig väl tillrätta som dubblerande reporter vid sidan av den i dagarna avdankandes Rickard O´! Då Pontus även har visat sig kunna jobba med herrar Levander/Norberg, fanns där egentligen ingen problematik att begrunda - saken var avgjord.

Invalet, som skedde så sent som i fredags, genomfördes i största hemlighet. Proven (bl a förhör ur boken "Riktiga karlar käkar inte paté") avklarades med glans och vi kan se fram emot en trivsam fortlevnad för den abnormt välregisserade slagdängan: Déphaekt!"

Som framgår av tidningsurklippet här intill så var Dephaektarna uppmärksamma pojkar. Dephaektföreningen uppmärksammade en hel del annat som passerade revy framför våra nunor... 

T ex så influktades den totala ställningen i den alpina världscupen den 19 mars 1983:

  1. P Mahre
  2. I Stenmark
  3. P Zurbriggen
  4. P Lücher
  5. A Wentze

Vid ett av våra dagliga bläddranden i den eminenta prenumerationen "Vi länkar" nr 3/4 1981 kunde man förvånat konstatera att fotot av den fina ballong som Pripps sponsrade blivit cencurerad. Ett nidningsdåd med tanke på de fina dryckerna Syd, Loranga, Rio och Trocadera...!

Klicka Dig vidare!

Medlemmar Ålderrådet Ultima Thule Dephormation

Startsida:    Dephaektföreningen