6 h Kyalami 76

6 Hours, Kyalami  7 november 1976 (16)

Ronnie Peterson fick en veckas vila efter GP-loppet i Japan, därefter bar det av till Sydafrika och ett standardvagnslopp på Kyalamibanan utanför Johannsesburg.

På torsdagen kunde Ronnie sätta igång med träningen i BMW:n. Det gick skapligt tillsammans med John Fitzpatrick, de fick fjärde bästa tid. I den andra BMW:n lyckades Gunnar Nilsson tillsammans med Jody Scheckter köra in på en andra bästa tid efter en Ford Escort.

När väl tävlingen startade åkte dock Ronnie och John ifrån de övriga ganska rejält - inga problem att tala om. De tog således ledningen före Nilsson/Scheckter - de två ekipage som egentligen var att räkna med. Men så åkte Gunnar Nilsson fast för fortkörning i depån. Det var inte tillåtet att köra fortare än 80 km/h därinne och Gunnar fälldes i radarkontrollen. Det blev att varvs strafftillägg.

Oturen fortsatte för BMW då bensintanken på Ronnies BMW sprack och sedan var det bara att bryta. Ronnie åker tillbaka till hotellet, men får senare under kvällen klart för sig att Gunnar vunnit tillsammans med Scheckter. Den svenska glädjen är total då det står klart att även Reine Wisell hamnat på prispallen - trea med sin Camaro.

Föregående

1972 Standardvagn 1973 Standardvagn 1974 Standardvagn 1975 Standardvagn 1976 Standardvagn 1977 Standardvagn 1978 Standardvagn