Länkar

Ronnie Peterson får hur många träffar som helst om man gör en sökning på nätet. De flesta är naturligtvis om vår store racingstjärna, men det finns tydligen också en bluesartist med samma namn. Nedan följer att antal länkar av större eller mindre intresse:

Sidor om Ronnie Peterson
http://d1o879.telia.com/~u19120014/   Denna hemsida gjordes ursprungligen av Peter Klemensberger och lades ut på Sprays gratisutrymme. Då systemet gjordes om föll vitala delar bort och sidan har därför återskapats av andra entusiaster. Mycket bra och läsvärd. Se särskilt avsnitt om frågor, teorier och prylar.
http://www.algonet.se/~alfisti/ En tidig hemsida gjord av Bent-Åke Liljevind. Innehåller en del grundläggande information om Ronnie och om många av de lopp han körde.
http://www.svt.se/dokumentarfilm/ikon/ronnie1.htm Jan-Erik Berggren har för kvällstidningen Expressen ställt samman en relativt genomarbetad sida om Ronnie. Tyngdpunkten ligger på kraschen vid Monza och efterspelet. Klart läsvärd.
http://autobahn.nu/ Fotografen Thomas D Johansson har ett avsnitt som handlar om Ronnie Peterson.
http://www.research-racing.de/RonniePeterson1.htm Klaus Ewald har satt samman några sidor på engelska om "den förste vikingen" - Ronnie Peterson. En hel del information.
http://www.benchapman.com/project/ronnie1.html  En "case study" som låter analysera Ronnies krasch på Monza (samt några till). Intressant!
http://www.atlasf1.com/2000/ita/preview/peterson.html  Ewan Tytler har skrivit en mycket intressant artikel som analyserar den tragiska kraschen på Monza.
Statistik och information om tävlingar och förare
http://user.tninet.se/~aiq291w/ En fantastiskt bra sida med ovärderlig statistik från F2-tävlingar och Le Mans
http://www.teamdan.com/archive/wsc/1972/1972.html  En lika fantastisk sida med resultat från de flesta sport- och standardvagnstävlingar som Ronnie deltog i. Fyll i det år du vill titta på i http-adressen.
http://www.f1-grandprix.com/records.html  Här kan Du hitta information om mycket inom Formel 1 (inklusive viss info Ronnie Peterson).
http://www.motorsportarchiv.de/f1/fahrer/315/gpfront.shtml  En sida på tyska som innehåller mycket statistik, även om Ronnie Peterson.
http://www.gpracing.net192.com/drivers/careers/449.cfm  Även denna sida har information om allas vår Ronnie Peterson.
http://www.grandprix.com/gpe/drv-petron.html  Ytterligare en sida på engelska om Formel 1 där det finns information om Ronnie och mycket annat. Denna utmärkta sida har sammanfattningar från varje F1-lopp, som jag lånat och länkar till...
http://www.ddavid.com/formula1/pete_bio.htm På denna hemsida om Formel 1 finns information om Ronnie och mycket annat.
Diverse hemsidor med koppling till Ronnie Peterson
http://www.hyllingems.nu Hyllinge MS har en mycket bra hemsida som ständigt uppdateras. Den innehåller många härliga gamla bilder på Ronnie och de tävlingar han körde på Knutstorp.
http://hem.passagen.se/stins/monza.htm   "Stinsen" från Sölvesborg har lagt ut en hemsida som innehåller egna bilder från Monza -78. 
http://www.clarinet.fi/~spitkane/  Seppo Pitkanen har en del intressanta bilder från tidiga Formel-år där Ronnie finns med på något hörn.
http://www.historicmotorracingnews.com/home/  Denna sida om historisk racing har ofta information om bilar med koppling till Ronnie.
http://www.forix.com  Här finns möjlighet att ta del av fotografier från de flesta av de F1-tävlingar Ronnie deltagit i.
http://www.users.globalnet.co.uk/~garycr/index.htm  En sida där det mesta kan dyka upp, bl a Ronnies gamla transportbuss från tiden vid Lotus...
http://www.ssij.nu  Sportvagnssällskapet i Jönköping gör intressanta historiska återblickar där självklar Ronnie finns med. Se bl a Hasse Larsson minnesväckande reportage från Anderstorp.
http://www.orebrolansmuseum.se/Ronnie/utstallningen.htm Örebro länsmuseum har inte längre några länkar till den hemsida de tog fram om den minnesutställning om Ronnie man anordnade under 2003, men den ligger fortfarande ute på nätet.
http://www.rhkswe.org/rp_show.htmlb Hemsidan för historisk racing i Sverige gästade utställningen och har lagt ut bilder och en recension.
http://www.alexreade.net/acatalog/Ronnie_Peterson.html Köp fotografier av Ronnie att rama in och hänga på väggen!

Föregående

Kronologi Formel 1 Formel 2 Formel 3 Formel K Sportvagn Standardvagn Rally Monza 1978 Bilarna Svenskar i F1 Intervjuer Kuriosa Länkar