Frösön

Denna sida uppdaterades 2014-10-25 och Du är besökare .

Uppåt Klass 9A Klass 9B Klass 9C Klass 9D Klass 9E Klass 9F Reunion 1989 Reunion 2006 Diverse Frösön Forum

En del av oss träffades redan på "dagis" på gamla Hornsbergsskolan. Visst minns ni väl den? Å godisaffären Café Drott (alldeles intill skolan) där dom hade "harskitar" av laktrits (med en smak som aldrig kan glömmas).

 
Gamla Hornsbergsskolan revs i oktober 1967 Café Drott på Hornsgatan 4
Vi växte upp med den gamla Frösöbron och fick stå å vänta vid broöppning och när bommarna var nerfällda för att det kom ett tåg inne i stan... ...men 1972 kom den nya bron... och dessutom med en cykel- och gångbro i sällskap... Kom ni ihåg att de fick flytta runstenen från platsen vid vattnet upp till Medborgarhuset?

 Och visst minns Du väl runstenen på Frösön? Sveriges nordligaste... Om inte har jag satt samman historiken kring Frösöstenen:

Visst var det så här vi minns det? Frösön 1958...

Hösten 1973 var det skoldans på "Östberg". Vill minnas att det var fredagen den 26 oktober (Frösöflickorna skulle dagen efter åka buss till Finland på turné). De olika kompisgängen hade samlats på olika ställen på Frösön - företrädesvis vid Hoppbacken, i Slalombacken eller nere på Tegelvik. För många var detta kvällen för första fyllan. Kanske hade vi själva lyckats köpa ut mellanöl på "Ost & Vilt" eller så var det väl nåt äldre syskon som förbarmat sig på systemet över ett antal vinflaskor extra ("Bejjas" eller Villafranca för dom som gillade vitt - annars var det Mateus eller Perlerose som stod högt i kurs på rö´vinsfronten). Tyvärr blev skoldansen avbruten pga skadegörelse och bråk. När är det dags att slutföra den kvällen...?

Klicka Dig vidare...

Uppåt Klass 9A Klass 9B Klass 9C Klass 9D Klass 9E Klass 9F Reunion 1989 Reunion 2006 Diverse Frösön Forum

Ansvarig för denna hemsida är Rickard O. Lindström som kan nås på riolin@swipnet.se...